Сутерен.мк

Што не се пие со кафе?

Лекови против дијабетес Кафето може да го зголеми шеќерот во крвта кај некои поединци, што веројатно…

Колку не крадат преку лековите?

Една кутија од лекарството „Копренеса“ од два милиграма, што се припишува на пациенти со зголемен крвен…

Кои лекови не се препорачуваат навечер?

Анидепресиви Бета блокатори Никотински фластери Лекови против настинка (особено, спрееви за нос) Холинестеразе инхибитори Извор…

Инјекција за слабеење

Аптеките во Велика Британија од неодамна почнаа со продажба на „инјекција за слабеење“, за која не…

Од што умираат Американците?

Според американската влада, предозирање со силниот наркотичен лек фентанил е водечка причина за смрт кај возрасни…

Со што не се пијат лекови?

Резултатите на студијата објавени во магазинот Saudi Pharmaceutical Journal покажуваат со кои напитоци (освен алкохол) не…

Лекови за преживување од Ковид – 19?!

Испитувањата на над десет илјади луѓе примени во 140 болници во САД, открија дека лековите што…

Бранка Д. Најдовска: Сиромашни и дебели

Преголемата телесна тежина е присутна во сите општествени слоеви, но богатите многу поуспешно и се опираат…