Сутерен.мк

Отец Пимен: Уривање на ѕидовите

Пријателите го викаат само Пимен. Во личната карта му пишува дека е роден во 1971 година…

Петре М. Андреевски: Љубовта е и последната желба!

Големиот македонски писател зборува за љубовта како општочовечка утеха, за македонската жена, за тоа што му…

Оливера Николова: Поезија се пишува и на „колено“, прозата е мака!

Авторката на култната книга за деца „Зоки Поки“ (и на уште 17 други книги за деца),…

Никола Маџиров: Живеам под кирија во сопствената земја!

Македонскиот поет Никола Маџиров (Струмица, 1973 година) ја доби престижната европска и германска книжевна стипендија „Тандем“,…

Нове Цветановски: Макотрпен е патот на македонската литература во светот

Првиот човек на издавачката куќа “Македонска реч” од Скопје, пред да влезе во бизнисот со книгите,…

Бранко Цветковски: Живееме во ера на миење на мозоците!

„Се намножија награди секакви – локални, еснафски, маалски, роднински… но според високите критериуми и заслужената книжевна…

Анте Поповски, одблиску!

На трети јуни се навршуваат осумдесет години од раѓањето на Анте Поповски, поет, есеист, препејувач и…

Contact Us