Сутерен.мк

Петре М. Андреевски: Љубовта е и последната желба

Големиот македонски писател зборува за љубовта како општочовечка утеха, за македонската жена, за тоа што му…

Никола Маџиров: Живеам под кирија во сопствената земја

Македонскиот поет Никола Маџиров (Струмица, 1973 година) ја доби престижната европска и германска книжевна стипендија „Тандем“,…

Нове Цветановски: Макотрпен е патот на македонската литература во светот

Првиот човек на издавачката куќа “Македонска реч” од Скопје, пред да влезе во бизнисот со книгите,…

Бранко Цветковски: Живееме во ера на миење на мозоците

„Се намножија награди секакви – локални, еснафски, маалски, роднински… но според високите критериуми и заслужената книжевна…

Анте Поповски, одблиску

На трети јуни се навршуваат осумдесет години од раѓањето на Анте Поповски, поет, есеист, препејувач и…