Сутерен.мк

Игор Пачемски: Quo vadis mulier?

Оваа колумна требаше да биде диптих за моето разочарување од модната индустрија во Македонија и непочитувањето…

Магдалена Андоновска: Сончогледите се вечни

Изминативе денови на социјалните мрежи следев дискусија на едно мое другарче, кое поради изборната еуфорија или,…

Нема и нема столб за потпор на народот!

Фејсбук с(р)еќавања… Секоја промена поминува низ фази: * Ентузијазам. * Компликации. * Разочарување. * Барање виновници.…

Предизборно и нелокално

Пред да гласате, уште еднаш да се преслушаме и посмееме. На туѓа сметка, секако. Како што…

Магдалена Андоновска: Црната дупка на изборите

Пуштам телевизија. Гледам половина час. Го гасам телевизорот и одам пред огледало. Се штипнувам за образ,…

Среќен крај е, ако умреш жив!

Фејсбук с(р)еќавања… *На мојот пат до успехот, Општинава стално нешто реконструира! *Среќен крај во МКД е,…

Царева Трпеноска: Најбитно е да се сака самиот живот

Повеќе од три децении за едно од најфреквентните места во официјалниот скопски живот, важеше канцеларијата на…