Сутерен.мк

Детето на ветрот

„Македоника литера“ неодамна публикуваше два романа од нова серија со наслов „Најдобрата кинеска фантастична литература за…

За традиционалната кинеска медицина

„Македоника литера“ неодамна ги публикуваше „Клучните концепти во кинеската традиционална медицина“ во два тома од авторите…

За видовите писма во светот

„Македоника литера“ деновиве ја објави научната студија „Типологија на писмото“ од д-р Игор Радев, лингвист, синолог…

Признание за „Македоника литера“

Издавачкиот комитет при Кинеската издавачка асоцијација деновиве ги одбра најдобрите меѓународни преводни издавачки проекти на кинеската…

Водата во езерото никогаш не е слатка

„Македоника литера“ деновиве го објави романот „Водата во езерото никогаш не е слатка“ од современата италијанска…

Нова книга од Македоника литера

Книгата „Научната фантастика во македонската книжевност за деца и млади“ на Јованка Денкова е за научната фантастика…

Среќата на волкот

„Македоника литера“ деновиве го објави романот „Среќата на волкот“ од современиот италијански писател Паоло Коњети, во…

Менциј, првпат интегрално на македонски

Вечерва (петок, 17 јуни 2022 година), со почеток во 19,19 часот, во Салонот 19,19 при Културно-информативниот…

Дона Алба

„Македоника литера“ деновиве го објави романот „Дона Алба“ од еден до најголемите романски писатели на ХХ…