Сутерен.мк

Заштита на најголемиот владетелски комплекс од дрвени палати

„Македоника литера“ деновиве ја публикуваше книгата „Заштита на историскиот град Пекинг: клучни термини“, во превод од…

Клучните концепти во кинеската традиционална култура на владеење на правото

„Македоника литера“ деновиве ја публикуваше книгата „Клучните концепти во кинеската традиционална култура на владеење на правото“…

Оган во снегот

„Македоника литера“ деновиве ја објави книгата со раскази „Оган во снегот“ од современиот хрватски писател Лука…

Поглед од мансарда

„Македоника литера“ деновиве ја објави книгата „Поглед од мансарда“ на Светлана Антиќ-Јовчевска, која содржи повеќе од…

Адела или искушенијата на љубовта

„Македоника литера“ деновиве го објави романот „Адела“ на познатиот романски писател од ХХ век – Гарабет…

Тежината на вториот чекор

„Македоника литера“ неодамна ја публикуваше поетската книга „Тежината на вториот чекор“ од младиот автор Ѓоре Ѓелев.…

Клучните концепти во кинескиот традиционален спорт

„Македоника литера“ неодамна ја публикуваше книгата „Клучните концепти во кинескиот традиционален спорт“ од авторите Ченг Хон,…

Разбирање на кина: 100 клучни термини

„Македоника литера“ деновиве ја публикуваше книгата „Разбирање на кина: 100 клучни термини“, која претставува толкување на…

Црвена вода

„Македоника литера“ деновиве го објави романот „Црвена вода“ од современиот хрватски писател Јурица Павичиќ, во превод…