Сутерен.мк

Маска за откривање на коронавирусот!

Инжењерите од Технолошкиот институт во Масачусетс (МИТ) и од Универзитетот Харвард развиле заштитна маска со чија…

САД ќе ги вади маските?!

Луѓето кои ги примиле и двете дози на вакцините против Ковид – 19 не мораат да…

Колку штителе средновековните маски?

Најстрашната позната болест за луѓето од средниот век била чумата, која ги убивала луѓето на суров…

Сокол Марковски: Живот под маски

Стојам пред куп непознати луѓе, што и да кажам, тие се смеат! Не знам дали е…

Светлана Антиќ-Јовчевска: Априлски флерт од мансарда

Вкусни ми се утринските голтки кафе под силната топлина на сончевите зраци. Проретчија шмукања од цигарите…

Светлана Антиќ – Јовчевска: Маска и рутина

Тивко саботно утро, ден кој знае кој, во време на вонредни мерки. Погледот кон мирно небо,…