Сутерен.мк

Град каде што не можеш да умреш

Лонгјербјен се наоѓа на норвешките острови Свалбард во Северниот леден океан, на островот Шпицберген, а поради…

Кој зеленчук е за мачки?

Мачките се месојади, но тоа не значи дека дел од нивната исхрана не треба да вклучува…

Зошто сакам мачки?

Фејсбук с(р)еќавања… Затоа што се најблиску до мојот карактер. Значи, нарциси? Па, не баш. Мачките на…

Мачките во украинската војска

Велат дека секоја воена база во Украина има барем една своја мачка. Тие чуваат, набљудуваат и…

Необичниот мачешки живот

Се верува дека мачките се единствените цицачи кои не можат да почувствуваат сладок вкус, а кога…

За македонските и други работи!

Само ако сум роден во Македонија, држ’те се! За македонската одлучност и јунаштво! Елка за мачки.

За владата, цајканите и – мачките!

Легендата вели дека некогаш имало македонски полицаец што личел на Двејн Џонсон.Толку околу легендите… Во Македонскава…

Навистина ли мачките ни носат подароци?

Колку и да ни е убаво да мислиме дека мачките со тоа што ќе ни донесат…

Знаете ли што е манул?

Паласовата мачка (див манул, Otocolobus manul) е тркалезна и пуфкаста и спаѓа во загрозените видови на…