Сутерен.мк

Што кога менталното здравје е нарушено?

Ментално здравје е важен аспект од целокупното здравје на поединецот и опфаќа емоционална, психолошка, духовна и…

Хобија за добро ментално здравје

Хобијата се нешто што сакаме и не очекуваме многу од нив за возврат, туку не исполнува…

Дали доволно си посветувате време?

Љубовта кон себеси не е исто што и себичност, туку пред се, грижа за себе и…

Како да се справиме со лутината?

Лутината е нормална емоција што сите ја чувствуваме, но поради неа честопати ни се случува да…

Невролошките последици од Ковид-19

Уште на почетокот на пандемијата, стана јасно дека тешките случаи на Ковид 19 може да доведат…

Како да го сочувате менталното здравје?

Менталното здравје се помалку е табу тема, а се повеќе нешто на што многумина обрнуваат внимание…

Советите на Селена Гомез

Сестраната уметница Селена Гомез (29) во последниве години многу внимание му посветува на менталното здравје и…

Три мита за анксиозните

Еден од најчестите психолошки проблеми е анксиозноста, но повеќето личности кои се борат со неа никогаш…

Страдања што не поминуваат

Како што пишува Psychology Today некои болки се неизлечиви, без разлика колку и да се трудиме…