Сутерен.мк

Огромни суми доделени за проекти кои немаат врска со култура

Збунувачки, неправедни и бесмислени одлуки, немање кредибилитет да се проценува што е од национален интерес, а…

Селфи за почетници

Фејсбук с(р)еќавања… Има еден модел на локални паланчани, кои се згрозувааат од пијани во кафеана, по…

Игор Пачемски: Алиса вон земјата на чудата

Зима, 1992-ра. Платите се сто марки. По еуфоријата со Анте Марковиќ, веќе сме во војна. Монтките…

Министерството за култура фаворизира издавачки куќи

Македонската асоцијација на издавачи и годинава го изрази своето незадоволство од резултатите од Годишниот конкурс за…