Сутерен.мк

Синиша Станковиќ: Скопска прикаска за пивото и разголените убавици

Во летните месеци, пред години, кога во она убавото и ненагрдено Скопје ќе запечеше ѕвездата, единствен…

Како мачо-менот се претвори во Нарцис?

Традиционалниот маж од силен и гламурозен тип ала Хемфри Богарт се чини, преку ноќ се претвори…

Бранка Д. Најдовска: Не сакате развод, има решение

Мојот скапоцен сопруг по две децении дружба, веќе не го препознавам: наеднаш го откри огледалото, почна…

Ведрана Рудан: За мене крваво работат мажи

Хрватскиот културолошки феномен, чии книги станаа бестселери на Балканот, а и пошироко, беше во Скопје, по…

Досадно, ами како!?

Драга дарлинг, во надеж дека ќе ми дадете искрен и практичен совет морам да ви се…

Петре Прличко: Жал за младост

Срцето секогаш копнее по нешто. Копнежот најчесто, знаеме по што е. Само во еден период во…

Оливер Митковски: Се е лесно кога си млад!?

Дали навистина е така? Дали полесно и свртуваш грб на среќата? Дали крв и солзи можат…

Светлана Антиќ – Јовчевска: Двете

Во овој невообичаен период од животот во кој светот или човештвото од природна потреба на чистење…