Сутерен.мк

Михаил Ренџов: Верник во надежта

“Ако постои Господ, нека ги подотвори очите и за Македонија.. Во еден псалм јас велам: ‘Ако…

Бајруш Мјаку: Не треба само да се сака, треба и да се умее!

Сосема посебна, оригинална, во секоја смисла неспоредлива е појавата на Бајруш Мјаку – актер кој, освен…

Владо Јовановски: Време на параноја!

Со „Екрановиот“ најдобар актер на филм за 1998 година, планиравме еден сосема поинаков разговор. На крајот…

Никола Маџиров: Живеам под кирија во сопствената земја!

Македонскиот поет Никола Маџиров (Струмица, 1973 година) ја доби престижната европска и германска книжевна стипендија „Тандем“,…

Дејан Лилиќ: Болно е да го живееш она што го играш!

Добитник на овогодинешната награда на Редакција „Вечер“, „Златна маска“, што се доделува во рамките на фестивалот…

Славе Ѓорѓо Димоски: Творештвото е над наградите!

„Лично, имам повеќе познаници вклучени во функција на политичкиот апарат, кои единствено ги интересираше – како…