Сутерен.мк

Отец Пимен: Цвета мома убава

Светот бил и ќе биде полн со убави луѓе. Кои среќни, кои несреќни ама има и…

Отец Пимен: Ајде да се земиме

Не, ни случајно не беше тоа двојка „најдена“ со стројници. Доволно беа убави за да си…

Отец Пимен: Марие млада невесто

Ја посвршија Марија со стројници. Не се ни знаеја со момчето. А и како да се…

Отец Пимен: Кога си бевме млади

Беа комшики уште од млади невести. Во иста година се омажија в село, во иста година…

Отец Пимен: Излегов да са прошетам

Ни тој самиот не можеше да си поверува колку се беше сменил. Ја засака и се…

Отец Пимен: Кучињата лајат

Немаше кој не ја знае во градот. Ја знаеја и по селата. И старо и младо…

Отец Пимен: Урна Јана

Боже колку беше убава Јана уште од малечка. Е арно, ама колку шо беше убава толку…

Отец Пимен: Ајде шана-мана

Да беше бил завршил факултет ќе беше славен боем, вака беше третиран како локален мераклија за…

Отец Пимен: Пролет дојде

Пеењето на птиците во гората ја најави пролетта. Тревата полека, но сигурно раззеленуваше. Сливовите дрвја беа…