Сутерен.мк

Заштитете ги вашите девојки, едуцирајте ги вашите момчиња

Стотици илјади луѓе излегоа на улиците ширум светот денеска за да го осудат насилството врз жените…

Стејт департмент: Корупцијата и насилството во Македонија “цветаат”

Најновиот извештај за човековите права на американскиот Стејт департмент нотира сериозна корупција во власта, отсуство на…

Кои се талибанците?

Нивното прифаќање од сонародниците се случува во време кога Авганистанците се уморни од арогантноста и меѓусебните…

Мексико сити прави регистар на насилници

Како дел од стратегијата да се запре насилството во главниот град на Мексико, Мексико сити прави…

Секоја трета жена е жртва!

Во досега најобемното истражување за насилството врз жените што го спроведе Светската здравствена организација се тврди…

Жените се позагрозени од климатските промени!

Не е само сиромаштијата факторот кој влијае на тоа како луѓето ќе се прилагодат на климатските…