Сутерен.мк

Активистите му се намерачија на Ван Гог

Италијански демонстранти и еколошки активисти денеска ја истурија познатата слика „Сејач“ на Винсент Ван Гог, привремено…

НВО победи: мажите се подобри и во женскоста

Еден стендап комичар го извади пред луѓе и неговата точка инстантно беше прогласена за одвратна и…

Кога ќе збесне дечурланата од НВО-ата

Еко-активисти денеска истурија супа од домати врз сликата „Сончогледи“ на Винсент ван Гог во Националната галерија…

Игор Пачемски: Bluestocking!

Bluestocking, Гугл го дефинира како навредлива дефиниција за интелекуалка или жена од литературните кругови. Создадено од…

Игор Пачемски: Чекај, јас ќе ти кажам како треба!

Нешто што најмногу ми фалеше во Бугарија, беше контактот со југословенската средна класа. Бугарија, иако е…

Тони Димитриевски: Лешинарење

Не би да шпекулираме, ама се чини прилично веројатно дека и првиот “хомо сапиенс“ забележал како…