Сутерен.мк

Непознатиот Џорџ Орвел

Џорџ Орвел односно, Ерик Артур Блер (1903-1950) имал необичен живот, а пишувањето книжевни дела бил само…

Непознатото за познатите

Кога ја започнувал актерската кариена на свои дваесеттина години, менаџерот му сугерирал на Кијану Ривс да…

Непознати факти за Шерон Стоун

Своите мемоари „Убавината во да се живее два пати“ Шерон Стоун ги објави лани, но цитати…

Можеби не сте знаеле за сексот?!

Постарите луѓе многу се сексаат. Толку многу, што во моментов се најголемите преносители на полово –…

Зачините и слатките во Византија

Неколку помалку познати факти за Источното царство:           Терминот Византиско царство е модерен поим што го…