Сутерен.мк

Магдалена Андоновска: Паричка за надеж

Првата прослава на Нова година се случила пред 4 000 години во древниот Вавилон, кога првата…

Кога е навистина, Нова година?

Што, всушност, празнуваме на 31 декември/1 јануари? И што значи тоа граѓанска, односно секуларна Нова година?…

Магдалена Андоновска: Можеш ти и без кибритчиња

Ладна зимска ноќ. Остра зима. На истекот на старата година едно девојче босо талка по темните…

Бранка Д. Најдовска: Киднапирање ирваси

Новогодишните празници секако дека се идеална прилика целото пошироко семејство да се собере на свечената трпеза…

Одлуките во Новата…

Нема потреба од никакво дополнително појаснување. Англиски до толку, знаете. Постари се, ама златни правила се!…

Почетоците на славењето

Дочекот на Новата година е најстар од сите празници, а за прв пат е одбележан во…

Простување

За да ви останат празниците во најубаво сеќавање и што е уште поважно, да ги поправите…

Што да очекуваме од Владата?

Екипа на suteren.mk, увидувајќи дека е невозможно од авторитетите да се добие одговор на прашањата: „Дали…

Војвотката и сврте грб на кралицата

Војвотката Кејт Мидлтон и принцот Вилијам со децата нема да бидат кај кралицата за Божик, туку…