Сутерен.мк

Риби-роботи ќе ги чистат океаните

Роботски риби кои „јадат“ микропластика би можеле да помогнат за чистење на загадените океани, тврдат кинеските…

Најокеанските фотографии за 2021-ва

Натпреварот за фотографи Ocean Photography Awards, кој ја слави убавината на океаните и живиот свет во…

Забрана на пластиката за една употреба!

Германија воведува забрана за продажба на пластични производи за една употреба! Новиот закон стапува на сила…