Сутерен.мк

Триумфот на „Опенхајмер“

Приказната за Роберт Опенхајмер, американскиот физичар кој ја зазема водечката улога во решавањето на проблемите на…

Кој освои Златен глобус?

Биографскиот филм на Кристофер Нолан „Опенхајмер“ доминираше на 81-от Златен глобус, освојувајќи пет награди, вклучително и…

Мала лекција по физика: Кој е кој во „Опенхајмер“?

Во трите часа на интензивната филмска приказна за „таткото на атомската бомба“ се спомнуваат куп имиња…