Сутерен.мк

Игор Џамбазов: Боли кога ќе сфатиш дека си можел многу

Можеби би било претерано, ако се рече дека се работи за своевиден феномен. За сензацијата наречена…

Петре Прличко: Жал за младост

Срцето секогаш копнее по нешто. Копнежот најчесто, знаеме по што е. Само во еден период во…

Кирил Андоновски: Жив е! Не е жив!

“За Петре Прличко најстрашната работа беше кога некој или нешто ќе ја прекинеше пробата. Сепак, еднаш…