Сутерен.мк

Македонија со најниска просечна плата

Просечната месечна исплатена нето-плата по вработен во јануари 2024 година изнесува 39.542 денари (643 евра), што…

Црногорскиот премиер најавува оставка, ако просечната плата не стане 1000 евра

Црногорскиот премиер Милојко Спајиќ, денеска, на претставувањето на резултатите од работата на Владата за првите 100…

Просечната плата не ги задоволува потребите ни на едночлено семејство

Според статистиката што ја објави државата во септември, има пораст на просечната плата. Сега изнесува 37.876…

Србите имаат највисок пораст на платите во светот

Србија има најголем раст на платите во светот во изминатите пет месеци. Веста е за податоците…