Сутерен.мк

Светислав Басара: Време е за иднината

Овој поранешен дипломат и пензиониран политичар пишува жестока, саркастична, драматична и, според многумина, контроверзна проза. Често…

Љубиша Георгиевски: Високо, над розовата држава!

На 16 – от кат во една од првите кули на скопската населба „Аеродром“, од чии…

Теута Арифи: Ретките судбини се за ретки луѓе

Теута Арифи (Тетово, 1969 година), дипломирала филологија на Приштинскиот универзитет, а магистрирала и докторирала на Филозофскиот…