Сутерен.мк

Обединети во слободата

Владата под мотото „Обединети во слободата“ преку културни настани и манифестации со пораки Македонија нема друга…

Идеи за декорација

Доколку се уште не сте бојадисале јајца за најголемиот христијански празник, а ви недостасуваат идеи за…

Бранка Д. Најдовска: Псевдо – феминистичка еклектика

Фрагментарни т.е. пост – п(р)ост(о)модернистички исечоци за женското седење на табуретката како сопруга, мајка и кариеристка.…

80 години од почетокот на НОБ!

На 11 октомври 1941 година, Првиот прилепски партизански одред го нападнал полицискиот участок и телефонско-телеграфската мрежа…

Светлана Антиќ – Јовчевска: Молчи и танцувај!

Пред неколку години кога од тастатурата ми излегоа овие два збора не премногу го окупираа моето…