Сутерен.мк

Почетоците на славењето

Дочекот на Новата година е најстар од сите празници, а за прв пат е одбележан во…

Кога е за прв пат употребено ОК?

Најупотребуваната кратенка на светот, ОК, за прв пат е употребена на 23 март 1839 година во…