Сутерен.мк

Магдалена Андоновска: Можеш ти и без кибритчиња

Ладна зимска ноќ. Остра зима. На истекот на старата година едно девојче босо талка по темните…

Синиша Станковиќ: Скопска прикаска за пивото и разголените убавици

Во летните месеци, пред години, кога во она убавото и ненагрдено Скопје ќе запечеше ѕвездата, единствен…

Ана Бунтеска: Малата принцеза

Нора ги имаше најзелените очи што некогаш ги бевме виделе. Крупни, со златни и црни точки…