Сутерен.мк

Револуционерно тестирање на вакцини за рак

Илјадници пациенти во Велика Британија се вклучени во државната здравствена шема за револуционерно тестирање на персонализирани…

Египќаните се обиделе хируршки да лечат рак пред 4.000 години

Откриените траги од исеченици, околу канцерогени лезии, на древен египетски череп сугерираат дека луѓето спроведувале операција…

Против ракот со иРНК-вакцини

Терапевтска иРНК-вакцина може да му помогне на имунолошкиот систем да препознае и елиминира тумор. Надежите во…

Нова надеж за болните од рак

Лекарите во германскиот град Дрезден го тестираа прототипот кој комбинира магнетна резонанца на цело тело во…

Лек за рак на белите дробови

Употребата на лекот Осимертиниб по операција го намалува ризикот од смрт кај пациенти со рак на…

Вештачка интелигенција прецизно ќе го идентификува ракот

Моделот на вештачка интелигенција, дизајниран од експерти од Институтот за истражување на ракот во Лондон, Империал…

40 години криеле за ранитидинот и ракот

Компанијата која го создаде и го продаваше светски популарниот лек против стомачни киселини и горушица/жгаравица денес…

Можете да живеете квалитетно, дури и ако умирате

Познатиот британски ТВ водител Џони Ирвин објави дека се бори со ракот во терминална фаза, а…

Наскоро, вакцина против рак

Основачите на Бионтек и главните креатори на вакцината против коронавирус на Фајзер, Угур Шахин и Озлем…