Сутерен.мк

Љубиша Георгиевски: Високо, над розовата држава!

На 16 – от кат во една од првите кули на скопската населба „Аеродром“, од чии…

Владимир Милчин: Прецизен анархист!

Се е ништо! Ова не го кажа Владимир Милчин, но судејќи според неговата животна кариера, со…

Диме Поповски: Не пеам, за да останам чесен!

„Сакавме да го спречиме шундот што навираше од бившите југословенски простори, а си создадовме свој, идентичен…

Илија Милчин: Бев дете што оди на утрење!

„Моето прво учество во театарска претстава беше во основното училиште. Бидејќи сами подготвувавме костими, јас го…

Александар Поповски: Многу ми е гајле!

Како го толкувате мислењето дека припаѓате на „стрип – генерацијата“? – Еднаш двајца атентатори биваат погодени…

Дарко Митревски: Тестостерон изгубен во вселената!

Како го толкувате мислењето дека припаѓате на „стрип – генерацијата“? – Никако. Стрипови читам откако знам…

Егон Савин: Нема доволно силна пцост!

Факултет за драмски уметности завршил во Белград, во класата на Дејан Мијач. Со своите режисерски постановки…

Contact Us