Сутерен.мк

Римска математика

Макотрпното делење на римските броеви никој не би го сметал за добра забава Можете ли да…

Зошто младоженецот ја пренесува невестата преку прагот?

Пред Нова година се случуваат многу предлози за брак, па ајде да ја „раскринкаме навиката“ зетот…

Кој прв направил потковици?

Коњите треба да им бидат благодарни на Римјаните што веќе не одат боси. Секако дека биле…