Сутерен.мк

Хуманоидни роботи кои сами се составуваат

Фабриката РобоФаб треба да биде сместена во Орегон во САД, а почетокот со работа е планиран…

Роботите ќе ја преземат борбата против криминалот?

Неодамна Надзорниот одбор на Сан Франциско спроведе гласање за тоа дали треба да ѝ се дозволи…

Ќе не заменат ли целосно роботите?

Експертите развиле кожа за механички тела од човечки клетки. Иако изгледа малку лигаво, таквата кожа е…

Креирани машини што се размножуваат!

Научниците креираа синтетички организми кои може сами да се размножуваат. Наречени „ксеноботови“, овие биолошки машини се…