Сутерен.мк

Потрошувачката кошничка е над 51 000, минималецот е 20 175 денари

Иако беше најавено дека до денеска ќе ги разгледуваат анализите за ново замрзнување на цените на…

Нови 13 илјади сиромашни македонски граѓани

Инфлацијата и енергетската криза втурнале под прагот на сиромаштијата уште 13 000 луѓе во земјава, од…

Се повеќе деца во земјава гладуваат

Народот е се посиромашен, а родителите со ниски примања децата ги испраќаат во училиште со многу…

Сиромаштија

Се изгубив во овие претешки времиња, се будам и легнувам со мисла како да го истуркам…

Трети сме по сиромаштија во Европа

Со 60 отсто од европскиот просек, Црна Гора е прва во регионот. Од земјите членки на…

Богаташите кои живеат врз грбот на 3,1 милијарди луѓе

Светските милијардери го зголемија своето богатство за трилиони долари од почетокот на пандемијата, додека најсиромашните луѓе…

Ворхол, малку поблиску…

Феноменот на поп – артот секако беше Енди Ворхол, кој бил многу повлечен, но го фасцинирало…

Ноне Абрашева Ноциќ: Не сум Баба Ванѓа, ама можам да гледам!

Тој што има способност да гледа во иднината е јасновидец. Ваквите луѓе наводно имаат вишок сетила…