Сутерен.мк

Џон Малкович го носи Холивуд во Скопје

Американската филмска ѕвезда Џон Малкович најави дека во Скопје ќе се снимаат холивудски филмови, веднаш откако…

Мурал за роденденот на Горан Стефановски

По повод 70 години од раѓањето на Горан Стефановски, еден од најистакнатите македонски драматурзи, денес во…

Баланеску квартет во Скопје!

Во Филхармонија во Скопје утре вечер ќе настапи светски познатиот Баланеску квартет. Композициите што ќе бидат…

Синиша Станковиќ: Прикаски за големите и малите луѓе од големите и малите маала

Кога на почетокот на 2004-тата, се договаравме со колешките да почнам да соработувам во „Семеен Магазин“,…

Синиша Станковиќ: Чашка сништа

Неретко си правиме сеир со накиснатите комшики, па дури, и со нашите поубави половини, кои кутрите,…

Најуспешните спортисти во 2021-ва!

Во организација на Град Скопје и Сојузот на Спортови на Скопје, „Избор на најуспешни спортистики и…

Синиша Станковиќ: Лангзам, лангзам, абер зихер…

Откако тоа докторите побараа од мене малку да забавам со нервирањето и со јадењето&пиењето, да си…

77 години од ослободувањето на Скопје

Денеска се одбележува 13 Ноември – Денот на ослободувањето на Скопје во Втората светска војна. На…

Синиша Станковиќ: Тоа беа времиња…

На друштвото од ”Починка”, луѓето поради кои беше убаво да се живее и тука Со почетокот…