Сутерен.мк

Царева Трпеноска: Најбитно е да се сака самиот живот

Повеќе од три децении за едно од најфреквентните места во официјалниот скопски живот, важеше канцеларијата на…

Синиша Станковиќ: Изветреани спомени

И по толку години, не е тешко да се најде некој со кого може и да…

Синиша Станковиќ: Скопска прикаска за пивото и разголените убавици

Во летните месеци, пред години, кога во она убавото и ненагрдено Скопје ќе запечеше ѕвездата, единствен…

Раде Шербеџија: До последната капка!

Филмски, телевизиски, театарски актер, музичар, пејач, често писател и поет, еднаш левичар – секогаш левичар, ама…

Шпиц и Уки: Деца на среќата!

Нема промашување: тој си е на истото место каде што е и секој ден, во последниве…

Ведрана Рудан: За мене крваво работат мажи

Хрватскиот културолошки феномен, чии книги станаа бестселери на Балканот, а и пошироко, беше во Скопје, по…

„Угледните“ и помалку угледните

Имам 30 години, мислам дека убаво изгледам, начитана сум, формално образована и вработена. Меѓутоа, не потекнувам…

Игор Пачемски: На невестата и е крива!

Во момент на лудило од моите родители, ми беше исполнета желбата и ми беа купени Македонски…

Игор Пачемски: Чурук луѓе!

Не знам дали е од годините, но секој ден се повеќе и повеќе се разочарувам од…