Сутерен.мк

Ремек-дела инспирирани од летото

Едуард Мане, „Пловење“, 1874-та Клод Моне, „Прошетка по карпа во Порвил“, 1882-ра Жорж-Пјер Сера, „Капење кај…

Најскапите слики на светот!

Тешко е да се процени паричната вредност на ремек – делата. Која цена на пример, би…

Преспа во срцето

Триесеттина дела со мотиви од Преспа на ликовниот уметник Кирил Јоновски, изложени се во домот на…

Доделена наградата „11 Октомври“

Павле Кузманоски, еминентниот македонски сликар е добитник на годинешнава државна награда „11 Октомври“ за животно остварување…

Продадена е најголемата слика!

Делото на британскиот уметник Саша Џефри, продадено е на аукција за околу 52 милиони евра, а…

Отец Пимен: Уривање на ѕидовите

Пријателите го викаат само Пимен. Во личната карта му пишува дека е роден во 1971 година…

Благоја Николовски: Не им верувам на сликари што платната ги кројат на под

По цели две децении сликарот Благоја Николовски на македонските граѓани повторно им овозможи средба со дел…