Сутерен.мк

Која беше Елизабета Втора?

Кралицата Елизабета Втора почина денеска, на 96-годишна возраст. Велика Британија тагува. Британците ја сакаа својата кралица…

Коронавирусот повторно во офанзива

Со нагло зголемен број на заразени и со два смртни случаи од коронавирусот заврши неделата што…

Каде се умира при правење селфи?

Според една студија направена помеѓу октомври 2011-та и ноември 2017 година, најмалку 259 луѓе ги загубиле…

Што гледаме кога умираме?

Научниците ја снимија активноста на човечкиот мозок што умира, откривајќи дека ги покажува истите модели како…

Јасна Котеска: Фатална заводливост

Најчестата претстава за големата љубов е љубов пред или по бојното поле. Луѓето никогаш не ја…

Најдобрите филмови за смртта!

„Граѓанинот Кејн“ (1941), Орсон Велс „Да се живее“ (1952), Акира Куросава „Седмиот печат“ (1957), Ингмар Бергман…

Од што умираат Американците?

Според американската влада, предозирање со силниот наркотичен лек фентанил е водечка причина за смрт кај возрасни…

Кога животот е потежок од смртта

Суицидот годишно коси пове ќе животи одошто загинаа во воениот конфликт во 2001- ва. Иако, во…

Што зборуваше Мекафи?

Џон Мекафи, бизнисмен и творец на истоимениот компјутерски антивирус програм, пронајден е мртов во затворската ќелија…