Сутерен.мк

Луѓе ли се, животни ли се?

Талибанците одлучија дека авганистанските жени мора да ги покриваат лицата на јавни места. Таткото или најблискиот…

За уплавот од себе-рекламирањето!

Некои гајле немаат да зборуваат и јавно и пред многу публика, па и да лажат без…

Вистинско наследство

Пријателке, верувам дека до сега не си добила вакво обраќање. Имам внука од 12 години и…

Придобивките од стравот

Не секогаш за стравовите што ги чувствуваме ни е потребно психолошко лекување. Како што пишува Bright…

Погреб

Фејсбук с(р)еќавања… Кога ќе умрам, не би сакала да бидам задавена… Може да лебдам во некоја…

Пандемијата, стравот и алкохолот

Од почетокот на светската криза поради вирусот Ковид – 19, па се до пред крајот на…

Светлана Антиќ – Јовчевска: Во духот на позитивот

Оваа чудна и неочекувана година исполнета со многу контрадикторности и контроверзи во животот, мене лично ми…

Свето Манев: Секој се плаши од нешто

Со ретроспективната изложба во Чифте амам и издавањето на монографија, сликарот ги заокружи своите први, четириесет…