Сутерен.мк

Бранка Д. Најдовска: Твоите пари звучат празно

За греота. Толкави богаташи, а без желба да завршат како историски личности. Еми, како поинаку, кога…

Игор Пачемски: Post factum

После еб*ње, нема каење. Така беше, нели?! Стара скопска, шизичка,  со вкус на шток и немиени…

13 идеи за спас на Македонија

Државава, според преовладувачките оцени, останува и натаму во состојба на „продолжена транзиција“ и, што е најзагрижувачки,…

Кога животот е потежок од смртта

Суицидот годишно коси пове ќе животи одошто загинаа во воениот конфликт во 2001- ва. Иако, во…

Хедонизмот како убиец на бракот

Големиот број разводи и вонбрачни заедници укажуваат дека клучната општествена институција е во криза. Жените станаа…

Тони Димитриевски: Лешинарење

Не би да шпекулираме, ама се чини прилично веројатно дека и првиот “хомо сапиенс“ забележал како…

Светлана Антиќ – Јовчевска: Ризичен круг

Едно попладне од деновите во „седи си дома“, ми заѕвони телефонот. Не очекував дека на линијата…