Сутерен.мк

Двајца добија бубрези од починат донор

Двајца млади пациенти на дијализа ќе добијат бубрези од починат донор чие семејство вчера попладне даде…

Производство на срца за пресадување!

Германски научници годинава планираат да клонираат, а потоа да одгледуваат генетски модифицирани свињи кои ќе бидат…

И срцето доби цена!

Француската лабораторија Карма соопшти дека нивното вештачко срце Аесон, претставува вистинска алтернатива во трансплатацијата на срце!…