Сутерен.мк

Никогаш да не се повтори!

Министерката за култура Бисера Костадиновска Стојчевска, министерот за транспорт и врски Благој Бочварски и заменик министерот…

Преживеана од Холокаустот прабаба е по 35-ти пат!

Лили Еберт (98), која го преживеала Холокаустот, а минала четири месеци во Аушвиц, неодамна стана прабаба…

Скандали во Токио!

Поради шега за холокаустот направена во 1998 година, организаторите на Олимписките игри во Токио го отпуштија…

Самуел Садикарио: Кога губиш, најтешко е да изговориш љубов, а друг збор немаш

Евреите во нашава земја денес се вистинска реткост. Причината за тоа е што во мугрите на…