Сутерен.мк

Тајните на мајсторите

Најчестите грешки што се прават при готвењето: Претерано мешање на храната. Освен, ако тоа не е…

Трајноста на велигденските јајца?

Доколку ги чувате како што треба, варените јајца можат да се јадат неколку дена. Не мора…

Џенаро Конталдо и Антонио Карлучо: Кралевите на италијанската кујна!

Старите пријатели Антонио Карлучо (1937) и Џенаро Конталдо (1949) го живеат врвот на својата слава. По…

Што не усреќува?

Експериментот што го спроведе Универзитетот Лондон Метрополитен доведе до интересни сознанија што е она што најмногу…

Што се случува при слабеење?

Во физиолошка смисла губењето на тежината е напорно за телото и тоа од неколку причини: Ние…

Рудолф ван Вин: И страст и опсесија!

Кога не е покрај шпоретот, сака да пишува поезија и да чита. Овој симпатичен Холанѓанец, кој…

Јоланта Делибозова: Храната како музика!

Кога ќе престанат звуците на виолончелото, почнува малку поинаква кулинарска музика. Тоа е секојдневието за бугарската…

Џејми Оливер: Сите тајни на кулинарската икона

Тој не е само шеф од светски ранг кој ги помести границите на кулинарството како професија…

7 необични оброци!

Овошје со чили Во некои земји на Латинска Америка, како Мексико, мелено чили ставаат дури и…

Contact Us