Сутерен.мк

Кои лекови се штетни за црниот дроб?

Покрај алкохолот, најголемиот непријател на црниот дроб е храната богата со заситени масни киселини, но и…

Како да го исчистите црниот дроб?

Гастроентерологот Џозеф Салхаб на ТикТок тврди дека постојат три пијалоци кои се одлични за здрав црн…

Кој алкохол е најнештетен?

Премногу алкохол (било кој), допринесува за развој на болест на црниот дроб, предупредува д-р Ненси Реау,…

Прва трансплантација на црн дроб во Македонија од починат донор

На 25 ноември е изведена првата трансплантација на црн дроб од починат дарител во Македонија. 60-годишен…

Аерозагадувањето го напаѓа и црниот дроб

Оштетување на дишните патишта и кардиоваскуларниот систем, се најчестите здравствени последици од аерозагадувањето. Но последните светски…

Симптоми за цироза

Најчестата причина поради која доаѓа до цироза на црниот дроб е претераното конзумирање на алкохол, кое…

Кој пијалок е најштетен за џигерот?

Црниот дроб ни ги филтрира штетните материи од телото нужно е да се грижиме за неговата…

Колку долго се разградува алкохолот?

Како и за колку време нашето тело ќе се справи со алкохолот што го внесуваме зависи…