Сутерен.мк

Незапамтен снег во Шведска

На северот на Шведска се забележани 40 сантиметри снег, што во ова време не се случило…

Бројот на чевли одредува колку ќе живееме

Државниот шведски емидемиолог д-р Ханс Бјорс излезе деновиве со теорија дека величината на обувките е директно…

Музеј за селфи

Новиот музеј на селфи, „Јозеум“ во Стокхолм, Шведска, нема уметнички дела на своите ѕидови. Наместо тоа,…

И Шведска ги укинува ковид мерките!

Шведска денеска ги укина речиси сите рестриктивни мерки воведени поради пандемијата на коронавирус, набргу откако соседна…

Ние кучиња раздаваме, Шведска гаврани тренира!

Додека нашава власт ги раздава веќе тренираните воени кучиња пошто – зошто, гаврани се ангажирани да…

Разделени од вирусот, споени на мостот!

Ола и Понтус Берглунд си носат столици на расклопување, сендвичи, термоси и многу желба да се…