Сутерен.мк

Сеќавање на личностите кои се вградуваат во докажувањето на македонската самобитност

Во Институтот за македонска литература при УКИМ се организираше научен собир по повод 60 години од…

60 години од смртта на Ѓорѓи Абаџиев

Во амфитеатарот на Институтот за македонски јазик „Крсте Мисирков“ Скопје, утре (6 октомври, петок) во 11…