Сутерен.мк

Телевизор што се „јаде“!

Јапонски професор развил прототип на ТВ екран кој може да се лиже и кој може да…

Маска која детектира Ковид-19!

Јапонски научници дизајнираа маски кои светат во случај на инфекција со коронавирус! Тие користеле антитела од…

Креативни земјоделци

Жителите на селото Инакадате во северна Јапонија од 1993 година на локалните оризови полиња создаваат своевидни…

Важни „ситници“ за Токио

Името на овој град буквално значи „источна престолнина“, а во неа живеат речиси четириесет милиони луѓе…

Најмоќните пасоши во 2021-ва!

Пасошот на Јапонија отвора врати на 193 држави во светот, а оној на Авганистан само на…