Сутерен.мк

Вакцини за итна употреба

Светската здравствена организација ќе донесе одлука оваа недела дали ќе ги одобри кинеските вакцини Синофарм и Синовак за итна употреба, изјави претставник на СЗО.

Маријанџела Симао, помошник генерален директор за пристап до лекови, вакцини и фармацевтски производи, вели дека треба да се направат некои „последни упатства“ пред советничката група на СЗО да донесе конечна одлука за вакцините Синофарм и Синовак.

„Очекуваме да ги имаме и двете одлуки до крајот на неделава“, изјави таа.

СЗО наведува дека прво ќе се донесе одлука за Синофарм, а потоа и за вакцината Синовак.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *