Сутерен.мк

Вевчански карневал 2023-та

Со традиционалното василичарско оро и палење на маските во Вевчани, попладнево заврши годинашното издание на Вевчански карневал.
Вевчани изминатите два дена претставуваше отворена театарска сцена, каде дефилираа голем број маскирани вевчанци, пред своите сограѓани, но и бројна публика од земјава и странство.


Извор…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *