Сутерен.мк

Водата тежи, а облаците лебдат!?

Доколку водата е потешка од воздухот, зошто облаците не паѓаат на земјата!? А кој тоа вели дека облаците не паѓаат? Паѓаат и тоа како! И постојано. За среќа, капките од кои облаците се создадени не (на)паѓаат толку силно како балон полн со вода кога ќе го фрлите од терасата. Напротив, може да се рече дека се тетерават, бидејќи се спуштаат со брзина од се на се, три милиметри во секунда. Освен тоа, тие се толку ситни (само 0,1 мм во пречник), што човечкото око не ни може да го забележи нивното движење.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *