Сутерен.мк

Зошто е добро да се плаче?

Доколку заради некоја ситуација ви доаѓа да заплазчете, направете го тоа. Немојте да се воздзржувате, бидејќи плачењето има читава низа на предности.

  • Плачењето има смирувачки ефект. Може да ви помогне да ги регулирате сопствените емоци, да ви ја намали тагата, да ви ја олесни психичката состојба, да ве опушти.
  • Плачењето ви помага полесно да ја добиете подршката од другите луѓе, да ве обедини со блиските.
  • Плачењето не што ја намалува емоционалната болка, туку ја ублажува и физичката.
  • Солзите го подобруваат расположението.
  • Се верува дека плачењето го намалува и нивото на стрес.
  • Во одржувањето на чистотата на очите и убивањето на можните бактерии во нив, огромна улога има плачењето.
  • За квалитетен вид, пресудна улога имаат солзите.

Извор…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *