Сутерен.мк

Каде младите најдолго живеат со родителите?

Има многу фактори зошто родителите и нивните деца, млади возрасни луѓе, живеат под ист покрив – култура, религија, финансиски причини. Меѓутоа, во која европска земја најчесто тоа се случува?

Едно истражување покажало дека дури 80 отсто млади луѓе (25-29 години) во Хрватска живеат со родителите што е најмногу во Европа.

На второ место е Црна Гора со 79 проценти, а во Македонија после Србија, Грција и Албанија со 71 отсто.

Земја со најнизок процент е Данска со само четири отсто.

Извор…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *