Сутерен.мк

Како да не се убиеме од премногу мислење?

Никогаш нема да бидете слободни додека сте заклучени во своите лажни мисли. Дистанцирајте се. Погледнете одново.

Пред да кажете, послушајте. Пред да реагирате, размислете. Пред да критизирате, почекајте. Пред да молите, простете. Пред да се откажете, пробајте.

Престанете да се грижите дека нема да успеете. Радувајте се дека – можеби ќе успеете!

Претераното мислење е вештина за создавање проблеми што не ни постоеле!

Ништо на светот не може толку многу да ве вознемири како вашите сопствени мисли.

Неспокојството е столица за нишање. Вие правите правите нешто, ама всушност, не се помрднувате.

Престанете многу да мислите. Не можете се да контролирате. Ќе биде, тоа што ќе биде.

Драг мозоку, престани да мислиш толку многу. Морам да спијам.

Најголемата причина за незадоволството е – што премногу се размислува.

Не го расипувајте новиот ден со размислување за вчерашниот. Дајте му отказ!

Спокојниот ум може да го чуе гласот на интуицијата, кој не е задавен од стравот.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *