Сутерен.мк

Како полесно да заспиете?

Едноставен метод за успивање е броењето наназад. За тој да биде поефикасен, се препорачува да почнете да броите наназад од десет илјади. На тој начин ќе го напегнете мозокот таман толку за да се изморите и потонете во сон.

Фокусирањето на броењето наназад ќе ви го отргне вниманието од стресните мисли што не ви даваат мир.

Во случај повторно да се разбудите после успивањето на овој начин, обидете се да се сетите до кој број сте стигнале пред да заспиете и почнете од него да броите наназад се додека повторно не потонете во сон.

Извор…

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *